Asperge arrangement 2024
Boshotel Vlodrop
Discount slider image

Asperge arrangement 2024

Ons asperge arrangement boekt u met een
klik op deze knop

 

Beste Prijsgarantie
 — 

Omgeving


Boshotel Vlodrop ligt in een bijzondere omgeving. Het Roerdal en het Nationaal Park ‘De Meinweg’ maken Boshotel Vlodrop dan ook niet voor niets ‘Het Trefpunt in het Groen’. Maar wandelen en fietsen in de natuur is niet het enige dat deze omgeving te bieden heeft.

Landgoed Kasteel Daelenbroeck

Op slechts enkele kilometers afstand van Boshotel Vlodrop ligt Landgoed Kasteel Daelenbroeck, gebouwd op de fundamenten van een 14e-eeuws kasteel. Hier kunt u plaatsnemen in de brasserie of op het terras, waarna u zich met een beetje fantasie helemaal in de middeleeuwen bevindt. In de gewelven van de Hoofdburcht worden een aantal keer per jaar kasteelconcerten gegeven. Deze klassieke concerten zijn erg bijzonder door de speciale entourage maar zeker ook door de uitmuntende musici. Het Kasteel is hoe dan ook een bezoek waard om ‘gewoon’ te proeven van de sfeer en het culinaire aanbod. U kunt hier genieten van een uitgebreide High Tea of van een heerlijk diner. Voor meer informatie kijkt u op de website van Landgoed Kasteel Daelenbroeck.

Golfbaan de Herkenbosche

Op een steenworp afstand van het Boshotel ligt in Herkenbosch de prachtige golfbaan De Herkenbosche. Deze golfbaan is uitgeroepen tot de mooiste bosbaan van Nederland. Via Boshotel Vlodrop kunt u hier reserveren eventueel gecombineerd met het golfarrangement. Meer informatie vindt u op onze arrangementenpagina.


McArthurGlen Outlet Center

In Roermond ligt het grootste en meest uitgebreide designer outlet centrum van Europa. Hier kunt u winkelen bij meer dan 800 luxueuze designermerken, waaronder Burberry, Gucci, Prada, Ralph Lauren en Armani met kortingen tot wel 70%. Het Boshotel is met al zijn rust en schoonheid een prima uitvalsbasis voor het winkelgeweld in het Outlet Center dat op 10 kilometer afstand van het hotel gelegen is. Lees meer


Ontdek de Geluksplekken in Roerdalen

Vanaf de Slotgracht van Kasteel Daelenbroeck luisterend naar het klaterende water of uitkijkend over een van de vennen in het Nationaal Park De Meinweg. In de gemeente Roerdalen vindt u diverse geluksplekken, deze geluksplekken laten u op een leuke manier de omgeving verkennen en de unieke tips uit de omgeving zien. Uit ruim 200 inzendingen door de inwoners van Roerdalen, zijn de 25 meest geliefde plekken gekozen en door iedereen te bezoeken. Bij deze zogenoemde "Geluksplekken" kunt u lezen wat er te bezichtigen valt en waarom deze plek een gelukplek is. U kunt zelf opzoek gaan naar deze geluksplekken die overal verspreid in de gemeente te vinden zijn, per fiets of te voet. Tevens zijn alle geluksplekken ook in een overzichtelijke brochure samengevoegd, deze is te krijgen bij de receptie of bij Brasserie De Boshut.

Overige activiteiten
Behalve bovenstaande activiteiten zijn er nog talloze uitjes te vinden in de naaste omgeving van Boshotel Vlodrop. We hebben een paar uiteenlopende activiteiten voor u op een rij gezet:

Op www.hartvanlimburg.nl reft u leuke uittips en regionale informatie aan
Attractiepark Toverland, Sevenum
GaiaZOO, Kerkrade
Snowworld, Landgraaf
Indoorspeeltuin PeeWee, Posterholt
Speeltuin de Gitstap, Vlodrop-Etsberg
Speeltuin Kitskensberg, Roermond
Amici Beach, Effeld

Natinaal Park de Meinweg

Boshotel Vlodrop ligt midden in Nationaal Park De Meinweg. Dit Nationaal Park is 1600 hectare groot en bestaat uit bossen, heide, vennen en beken. Onder andere door de afwisseling in het gebied komen er veel verschillende planten en dieren in voor. Voorbeelden daarvan zijn het wilde zwijn, de adder en de zandhagedis. Drie breuken in de ondergrond hebben in de loop van vele duizenden jaren voor vier terrassen gezorgd. Van beneden aan de Roer tot boven aan het plateau is een hoogteverschil van ruim 50 meter ontstaan. Zeker op een lange wandeling of fietstocht zult u het af en toe merken.

Bezoekerscentrum De Meinweg / De Boshut Eten & Drinken
Hier kunt u terecht voor informatie, folders en kaarten etc.
Buiten zijn speelmogelijkheden voor kinderen volop aanwezig.

De Boshut Eten & Drinken
Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch
Telefoon: (0475) 53 04 39
Mail: info@deboshut.nl 
Website: www.deboshut.nl 

 

MERU

Dichtbij Boshotel Vlodrop is de "Maharishi European Research University" gelegen, wellicht een bijzondere bezienswaardigheid. Ayurveda, de wetenschap van een lang leven, stamt uit de bloeitijd van de medische cultuur in India. Ayurveda geldt als het oudste en meest omvattende gezondheidssysteem ter wereld. Ze heeft haar wortels in de tijdloze kennis van het innerlijk evenwicht als de basis van duurzame gezondheid, tevredenheid en natuurlijke schoonheid. Ayurveda wordt reeds eeuwen lang in India toegepast en wordt steeds populairder, ook in westerse landen.

In het midden van de jaren tachtig werd deze deels verloren kennis van de Ayurveda door Maharishi Mahesh Yogi van de grond af aan opnieuw opgebouwd en in zijn oude glorie hersteld. Deze complete Ayurveda heet "Maharishi Ayurveda" en staat garant voor de hoogste kwaliteit. Dit werd door het All India Ayurvedic Congress officieel bevestigd. Maharishi Mahesh Yogi, gestorven in februari 2008, was een Indiase goeroe, woonachtig in Vlodrop. Hij was de grondlegger van de Transcendente Meditatie (TM)-beweging (vorm van meditatie). Wereldwijd hebben meer dan vijf miljoen mensen zijn meditatietechniek geleerd.

 

Roermond en Designer Outlet Centre

Roermond heeft veel te bieden. Het is een sfeervolle stad met een grote rijkdom aan cultuurhistorie, een gezellig winkelhart en een unieke ligging aan de Maasplassen. Door de eeuwen heen was Roermond lid van de Hanzesteden en hoofdstad van het 'Overkwartier van Gelre'. Nu nog is zij bisschop stad van Limburg. De stad heeft een beschermd stadsgezicht en is rijk aan monumenten:

De Sint Christoffel-kathedraal, de Munsterkerk, het Stadhuis op de Markt, de Minderbroeders kerk.
In de historische stadskern vindt de bezoeker een grote diversiteit aan winkels en attractieve pleinen.
Samen met de vele terrasjes en pittoreske restaurants bepalen zij het gezellige karakter van het centrum van Roermond.

Elke donderdag is het koopavond in de binnenstad tot 21.00 uur en elke zondag is koopzondag.
Op zaterdag wordt een grote warenmarkt gehouden op de Markt en op woensdag vindt een kleinere warenmarkt plaats op het Munsterplein.

Met het Designer Outlet Shopping Center Roermond is het winkelaanbod uitgebreid. Dit is een groot winkelparadijs op kleine loopafstand van de binnenstad, waar wereldmerken en designlabels gedurende het gehele jaar met grote kortingen worden aangeboden.
Het Designer Outlet Center Roermond biedt mode en lifestyle met honderden internationale designermerken en deze ook nog met kortingen van 30 - 70% op de reguliere winkelprijs. Geniet in een ontspannen shoppingsfeer van meer dan 100 shops en slenter heerlijk over de stijlvolle shoppingboulevards. Het Designer Outlet Center Roermond is 363 dagen per jaar geopend!