Kerstmarkten in de Omgeving van
Boshotel Vlodrop

Boshotel Vlodrop is centraal gelegen ten opzichte van dé Kerststeden van Nederland en Duitsland. Namelijk Roermond, Maastricht, Valkenburg, Düsseldorf en zelfs Aken. Op slechts enkele kilometers afstand bereikt u de prachtigste Kerstmarkten of Shoppingcentra geheel in Kerstsfeer. Hieronder een overzicht. Wij bevelen daarbij graag een van onze arrangementen zoals het Christmas Shopping Arrangement!

REGIO TIP:

Bezoek de Kerstshows van Tuincentrum Daniels en Tuincentrum Schmitz op nog geen 2 km afstand van ons hotel.
Loop door de "Beste Kerstshow van Nederland" en bekijk de nieuwste trends op het gebied van Kerstdecoratie! 

 

Roermond - Santa's House - 07 december t/m 29 december 2019

(10 kilometer vanaf Boshotel)

Voor het 5e jaar op rij komt de Kerstman ook dit jaar de Kerstman weer naar Roermond. Net zoals vorig jaar zal de kerstman zijn intrek nemen in het Santa’s House gelegen in Santa's Town, Shoppingcenter Roercenter. De route naar zijn huis is makkelijk bereikbaar via zowel de Markt en het Munsterplein. Het Roercenter is omgetoverd tot Santa's Town en dit is goed herkenbaar gemaakt aan de buitenzijde.

Op zaterdag 7 december zal de Kerstman aankomen bij Santa's Town, uiteraard met zijn Elfjes. Rond 11.00 uur zal de Kerstman zijn zijn intrek nemen in het Santa’s House en hier verblijven t/m 29 december.

Tijdens zijn verblijf zijn er tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen met de kleurplatenactie, maar natuurlijk kun je ook de mooiste kerstfoto’s maken...helemaal GRATIS! Je kunt met de kerstman op de foto maar ook met zijn (gouden) rendieren of misschien wel met allebei!

Er is voor sfeervolle (live) muziek gezorgd en ook voor de kids is er genoeg de doen. Vergeet ook vooral niet om een brief te schrijven aan de Kerstman en wie weet krijg je wel een bijzonder antwoord. Op sommige dagen hebben we ook de Kerstelfjes rondlopen, een Kerstmickey en laat je ook spontaan verrassen door Swinging Santa!

Bekijk voor de gehele activiteitenkalender www.santashouse.nl

Het naastgelegen Roercenter is omgetoverd tot een echte Santa’s Town. Met prachtige sfeerverlichting is het een ware beleving, zeker tegen de schemer en avond met de duizenden lampjes die hier zorgen voor een sprookjesachtig effect. Hier vindt je onder andere een Gluhweinbar, Hot Chocobar en diverse winterse versnaperingen. Ook kun je op de foto met de prachtige kerstboom, omgedoopt tot Kissmas Tree en is er een mini market. Santa’s Town is geopend t/m 5 januari 2020.

In het weekend van 4 & 5 januari zal er nog een Winter Event zijn. Dus ook tijdens de kerstvakantie is een bezoekje aan Roermond West meer dan de moeite waard. Kom bijvoorbeeld naar de meet & greet met Olaf en Elsa (Frozen).

Kerstshoppen Roermond

Openingstijden en meer informatie:

Het Designer Outlet center en de binnenstad van
Roermond zijn dagelijks geopend vanaf 10.00 uur tot 20.00 uur.

 

 

 


Maastricht - Magisch Maastricht - 29 november t/m 31 december 2019

(55 kilometer vanaf Boshotel)

Maastrichtenaren géven. Delen hun liefde met licht. Dat is de hartelijkheid waarmee Maastricht je ontvangt. Sfeerlicht is er in overvloed. In bomen en gebouwen. Zelfs de kleinste boetieks geven op memorabele wijze licht.

De stad nodigt je uit om de fijnste cadeaus voor je dierbaren te vinden. Of gun jezelf iets liefs. Jij hoeft alleen maar te genieten van dit moment. Deze winter vier je samen in Maastricht...

Een plek waar we met elkaar samenkomen om de winter te vieren: Magisch Maastricht op het Vrijthof. Met een reuzenrad zo hoog als de wolken, een idyllische ‘Almhütte’, 900 m² overdekt kunstijs, een kerstmarkt met warme chocolademelk, Limburgse vlaai en andere verleidingen uit de streek die lonken. Daar waar het hout knispert, klop je aan bij de Kerstman voor een gemoedelijk onderonsje.

Openingstijden en meer informatie:

Huis van de Kerstman
Dagelijks 12.00 - 20.00 uur

Alle attracties, schaatsbaan en food stands*
Maandag tot en met woensdag: 11.00 - 23.00 uur
Donderdag tot en met zondag: 10.00 - 23.00 uur

Meer informatie: Website Magisch Maastricht

 

Valkenburg - Kerstmarkt grotten en Santa's Village - 15 november t/m 29 december 2019

(45 kilometer vanaf Boshotel)

Dé kerstmarkt van Valkenburg is dé kerstmarkt van Nederland! De leukste en meest sfeervolle
kerstmarkt van Nederland. Kom naar de Kerstgrotten, Santa's Village of geniet van de kerstsparade. Valkenburg heeft namelijk naast de Kerstmarkt in het centrum ook de 2 grote grotten ingericht als gezellige Kerstmarkt. De Gemeente- en Fluweelgrot bieden zelfs bij slecht weer heel sfeervolle Kerstmarkten.

Adres Gemeentegrot:

Cauberg 4
6301 BT Valkenburg aan de Geul
Meer informatie: Website Gemeentegrot

Adres Fluweelgrot:

Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg aan de Geul
Meer informatie: Website Fluweelgrot

Openingstijden en meer informatie:

De openingstijden van de kerstmarkt in
Valkenburg variëren per Kerstgrot.

ma-di 12:00 tot 19:00
wo 12:00 tot 21:00
do 12:00 tot 19:00
vr-za 10:00 tot 21:00
zo 10:00 tot 19:00
 

Extra Kerstparade:

Ook dit jaar zal de Kerstparade plaatsvinden! Twee keer per week trekt deze betoverende parade
van verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums door Valkenburg.
De Kerstparade kunt u zien om 19.00 uur op woensdagen 20 en 27 november en 4, 11 en 18 december 2019
Zaterdagen 16, 23 en 30 november en 7, 14, 21 en 28 december  om 19.30 uur.
Extra Christmas Parade vrijdag 23 dec. om 19.30 uur.

Santa's Village Valkenburg:

Santa's Village Valkenburg is de sfeervolle kerstmarkt in het hartje van Valkenburg. Allemaal gezellige originele chalets vol met leuke kerstspulletjes en gifts afgewisseld met chalets waar je van heerlijke warme wafels, oliebollen, crêpes, churos kunt genieten. Voor de grotere trek kan je in Santa’s Grill terecht voor een originele Duitse bratwurst direct van de gril….hmmmm heerlijk. Bezoek dan ook nog even onze Santa’s Bar, waar even tot rust kan komen onder het genot van een warme chocomel of originele Glühwein.

Kerstminiaturen in Mergelrijk Valkenburg:

Het is dé must see van 2019 in Kerststad Valkenburg: een 30 meter lang, ondergronds diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden.

Laat je meeslepen door de ontroerende film over het kerstverhaal van de bekende Zandtovenaar en bewonder de vele kerstdorpjes met wel duizenden bewoners in winterse landschappen.

De vaste collectie bevat bijzondere sculpturen, zoals een levensgroot tafereel van Rembrandts Nachtwacht, geheel uit mergel gehouwen. Geïnspireerd? Ga dan zelf aan de slag in het mergelatelier en neem een smakelijke pauze in de ondergrondse brasserie.

Voor kinderen is er bovendien een leuk doe-boekje met een spannende speurtocht door MergelRijk en Dino adventure verkrijgbaar.

Openingstijden Kerstminiaturen:
15 november 2019 t/m 5 januari 2020

Ma – vr  11.00 – 17.00 uur
Za – zo  10.00 – 17.00 uur
25 en 26 december 10.00 – 17.00 uur

1 januari 2020 gesloten

Meer informatie op mergelrijk.nl

 

Dusseldorf - Kerstmarkt - 21 november t/m 30 december 2019

(60 kilometer vanaf Boshotel,
directe snelwegverbinding vanaf het hotel tot in Düsseldorf)

Duitsland staat bekend om haar gezellige kerstmarkten. De Kerstmarkt Dusseldorf is zeker één van de leukste zoniet de leukste van de lijst met maarliefst 6 omgetoverde pleinen. Oordeel zelf en neem deze winter een kijkje in Dusseldorf! Het sfeervolle oude stadscentrum wordt elk jaar omgetoverd in de leukste kerstmarkt van het land. Op zes verschillende pleinen staan allerlei kraampjes met leuke kerstspulletjes, heerlijke glühwein en lekkere hapjes. De pleinen staan met elkaar in verbinding.
De reusachtige kastanjebomen zijn tijdens de kerstmarkt met prachtige lichtjes versierd.

De kerstmarkt in Dusseldorf is het ideale uitje voor het hele gezin. De kerstmarkt is met al haar gezelligheid voor iedereen aantrekkelijk. Gezellige muziek en mooie lichtjes maken de kerstmarkt ook voor kinderen leuk. Daarnaast is op de Schadowplatz speciaal voor de allerkleinsten een overdekt poppentheater ingericht. Na afloop kunt u nog even zwierig nagenieten in de draaimolens op het plein.

Openingstijden en meer informatie:

Zondag t/m donderdag 11.00 - 20.00 uur
Vrijdag en zaterdag 11.00 - 21.00 uur

24 november 2019, gesloten!

24 december 11.00 - 15.00 uur
26 december 14.00 - 20.00 uur

Adres:
Heinrich-Heine-Allee
Over de stad verspreide dynamische wegwijzers van het parkeergeleidingssysteem
brengen u naar een vrije parkeerplaats op en in een van 41 aangesloten parkeerterreinen en
(ondergrondse) parkeergarages.

Meer informatie: Website Kerstmarkt Düsseldorf

 

Aken - 22 november t/m 23 december 2019


De knusse kerstmarkt van Aken. Het ideale gezinsuitje. Niet te ver, gezellig en overzichtelijk. In ongeveer één uurtje ben je vanaf Vlodrop met de auto in Aken. De kraampjes vind je in de omgeving van het stadhuis. Naast de gebruikelijke stalletjes met gluhwein, crepes en andere lekkernijen kun je op de kerstmarkt in Aken ook terecht voor leuke spulletjes voor in en onder de kerstboom.

Aanraders

Tijdens de kerstmarkt kun je Akense Printen kopen. Dit is een pop gemaakt van kruidkoek. Leuk en ook erg lekker. Verder is ook de Glühwein een aanrader, net als de typische duitse aardappelpannenkoeken. Je vindt ze overal op de kerstmarkt!


Openingstijden:
Dagelijks van 11:00 tot 21:00 uur
Let op: op de zondag van dodenherdenking slechts van 18:00 tot 21:00 uur geopend
23-12-2017 slechts van 11:00 tot 20:00 uur geopend.

Meer informatie vind u op Kerstmarkt Aachen

 

Keulen - 25 november t/m 23 december 2019

Keulen heeft 6 kerstmarkten. 5 kerstmarkten liggen in de binnenstad en 1 aan de haven .

De Dom, Neumarkt, Rudolfplatz, Alter Markt en Heumarkt liggen in het centrum.
Op Heumarkt staat in 2019 een zeer grote schaatspiste.(*)
Der Weihnachtsmarkt im Rheinauhafen (Schokoladenmuseum) liggen iets buiten het centrum.

Heavenue Cologne en Veedelsadvent zijn lokale kleinere gezellige , minder drukke Kerstmarkten .
De kerstmarkt aan de Dom staat wel de meest romantische en de imposantste kerstmarkt in de schadum van de Dom.
De kerstmarkt heeft 160 fraai opgesmukte kraampjes met talrijke lekkernijen en mooie kerstdecoraties .
Op de Neumarkt iets voorbij de DOM staat mooie kraampjes en ook lekkere Duitse biertenten .
Op de Rudolfplatz staat wel de meest sprookjesachtige kerstmarkt en vaak zijn er ook kerstshows.
Aan de Alter Markt staat er een rustige kerstmarkt met een schaatspiste.
De Dom , Neumarkt en Alt-Markt liggen in één wandelroute .
Op de Weihnachtsmarkt am Wasser kan je een kerstmarkt bezoeken aan de Rijn .

Openingstijden

Dagelijks van 11:00 - 21:00 uur .

Meer informatie op Kerstmarkten Keulen